Draadstructuur - instellingen

Weergavebalk

Draadstructuur - instellingen

Weergave > Rendering

Deze methode creëert een draadstructuurbeeld van het 3D-model door de ribben van objecten als lijnen weer te geven. Ruimtelijke objecten met een vulling worden naargelang hun tekenvolgorde gestapeld. In een 3D-aanzicht in draadstructuur kan het voorkomen dat objecten overlappen en objecten onderaan in de stapelvolgorde aan het zicht onttrokken worden. Aan de hand van de instellingen voor draadstructuur bepaal je of vullingen van ruimtelijke objecten in 3D-aanzicht zichtbaar moeten zijn of niet, en zo ja met welke dekking.

Om de instellingen voor Draadstructuur te bepalen:

Selecteer het commando.

Als er een andere rendermethode actief is, kan je ook het commando selecteren onder Instellingen voor de andere rendermethodes in het menu Actieve rendermethode op de weergavebalk.

Het dialoogvenster ‘Draadstructuur’ wordt geopend. Stel hier de parameters in.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Toon vulling van ruimtelijke 2D-objecten in 3D-aanzichten

Vink deze optie aan om de vullingen van ruimtelijke 2D-objecten weer te geven in 3D-aanzichten.

Dekking

Verplaats de schuifknop naar rechts om de dekking te verhogen of geef het dekkingspercentage op in het veld. Deze optie is handig voor de weergave van overlappende objecten.

Renderworks rendermethodes